Μονάδα Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής

Η Μονάδα είναι αφιερωμένη στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στη γυναίκα και μητέρα σε θέματα Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής. Προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες βασισμένες σε τεκμηριωμένη άσκηση και να ικανοποιήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε εξεταζόμενης εξατομικευμένα, με προσοχή και σεβασμό, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη της. Λειτουργούμε στο πλαίσιο της ασφάλειας ενός νοσοκομείου με διαφορετικές ειδικότητες, ένα ιδανικό περιβάλλον για μια γυναίκα να εμπιστευτεί τον εαυτό της ή την εγκυμοσύνη της. Εκτός από την παροχή γυναικολογικών υπηρεσιών στο πλαίσιο εξωτερικών ιατρείων, πραγματοποιούνται όλες οι γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις κατόπιν εισαγωγής στην κλινική.

Η Μονάδα Γυναικολογίας του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία και τις υποδομές για την παροχή υπηρεσιών που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία ενός ευρέως φάσματος γυναικολογικών παθήσεων. Στο πλαίσιο του κλινικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας δύναται να πραγματοποιηθεί γυναικολογική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, κολποσκόπηση, HPV-DNA τεστ και εμβολιασμός εναντίον του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Επίσης παρέχονται υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού και συμβουλευτική αντισύλληψης. Επίσης ασχολούμαστε με διαταραχές εμμήνου ρύσεως – σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διάγνωση-αντιμετώπιση παθήσεων του αιδοίου, του κόλπου, της μήτρας και των ωοθηκών (λοιμώξεις, ινομυώματα, πολύποδες, κύστεις, κ.τ.λ.). Ακόμη πραγματοποιείται ψηλάφηση μαστού και ανάγνωση μαστογραφιών, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση των παθήσεων του μαστού. Αντικείμενό μας αποτελούν και προβλήματα εμμηνοπαυσιακής περιόδου και οστεοπόρωσης, καθώς και θέματα ουρογυναικολογίας, όπως η ακράτεια ούρων.

Φυσικά απευθύνονται στη Μονάδα Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής έγκυες για παρακολούθηση, παροχή συμβουλευτικής και προγραμματισμό του τοκετού τους. Επίσης εκτελούνται υπερηχογραφήματα παρακολούθησης της κύησης και όλες οι ειδικές εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, όπως υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας, λήψη PAP-A, έλεγχος β΄ επιπέδου (ανατομίας εμβρύου), μελέτες Doppler, λήψη ελεύθερου εμβρυικού DNA, βιοψία χοριακών λαχνών(τροφοβλάστη) και αμνιοπαρακέντηση. Ο σύγχρονος εξοπλισμός απεικόνισης και η εμπειρία του προσωπικού σε θέματα εμβρυομητρικής εγγυώνται παρακολούθηση υψηλού επιπέδου.

Το προσωπικό της Μονάδας είναι πιστοποιημένο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και με σημαντική κλινική εμπειρία, πρόθυμο να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη, από την απλή συνταγογράφηση παρακλινικών εξετάσεων και την παροχή συμβουλευτικής, έως την διαχείριση και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων που επιπλέκουν μία κύηση ή ένα γυναικολογικό περιστατικό και τέλεση ενός ευρέως φάσματος γυναικολογικών χειρουργικών επεμβάσεων. Στόχος μας είναι η Μονάδα να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην Γυναικολογία, Μαιευτική & Περιγεννητική Ιατρική.

Δείτε περισσότερα στο site της Μονάδας www.athensobgyn.org