Ιατρείο Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος

Τετάρτη 10.00 – 13.00: Ιατρείο Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος

(Υπεύθυνος Ιατρός: κ. Βώττης)

 

Η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου και του γόνατος είναι μια εξαιρετικά συχνή πάθηση, που προσβάλλει ανθρώπους συνήθως άνω των 50 ετών. Η διενέργεια ολικών αρθροπλαστικών των δύο αυτών αρθρώσεων αυξάνεται ραγδαία παγκοσμίως τα τελευταία 15 χρόνια.

Στο ιατρείο αντιμετωπίζεται η οστεοαρθρίτιδα του ισχίου και του γόνατος και με συντηρητικές μεθόδους αυξημένης αποτελεσματικότητας, αλλά, φυσικά, και με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές επανορθωτικής χειρουργικής ισχίου και γόνατος.

Συγκεκριμένα, όπου αυτό ενδείκνυται, προτείνεται η συντηρητική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου και του γόνατος με

  • Χρήση - έγχυση αυτόλογων παραγόντων του περιφερικού αίματος (PRP)
  • Χρήση (Λήψη και έγχυση) stem cells
  • Ενδαρθρική έγχυση σκευασμάτων υαλουρονικού οξέος και κορτιζόνης μακράς δράσεως

 

Κυριότερα όμως, η ιατρική μας ομάδα αναλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας του ισχίου και του γόνατος που απαιτεί αντιμετώπιση με ολική αρθροπλαστική. Εφαρμόζονται μάλιστα καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας, ψηφιακής καθοδήγησης, αλλά και χρήσης εξατομικευμένων εμφυτευμάτων τελευταίας τεχνολογίας, που υπόσχονται καλύτερη και ταχύτερη επάνοδο στη φυσιολογική δραστηριότητα του ασθενούς, ακόμη κι αν αυτή περιλαμβάνει υψηλές λειτουργικές απαιτήσεις, αλλά και σημαντικά αυξημένη αντοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτελούνται:

  • Ολική αρθροπλαστική ισχίου ελάχιστης επεμβατικότητας (οπίσθια και πρόσθια προσπέλαση)
  • Ολική αρθροπλαστική γόνατος με δυνατότητα χρήσης ψηφιακής πλοήγησης (navigation) ή εξατομικευμένων προθέσεων τελευταίας τεχνολογίας
  • Μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος
  • Αναθεώρηση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος